2021
2021 blev ännu ett år då jag sprang mer än någonsin men det var också ett år där all träning resulterade i ganska lite. Jag ha en ovana att när jag väl ska maxa en distans så vill jag vara 100 % förberedd. Det resulterar i väldigt få lopp eller träningsmaxningar på ett år. Således har jag redan nu vidtagit åtgärder för att förbättra detta. Mer om det senare. Som någon sorts sammanfattning så tänkte jag köra ett par kategorier för att summera året.
Årets prestation
100 km på 10 h 51 min. Min enda stora maxning. Jag var inte nöjd med tiden men det var första gången den distans-drömgränsen bräcktes. Jag lärde mig helt otroligt mycket av den upplevelsen, framförallt hur mycket man fortfarande har kvar i kroppen när det känns som att den har gett upp.
Årets upplevelse
Jag får inte riktigt räkna in Norge här tycker jag då det primärt innebar vandring men Besseggen ska ändå nämnas då jag delvis sprang den. Det var min absolut vackraste löpupplevelse 2021 och en härlig känsla av att känna sig stark.
Som helhetsupplevelse löpmässigt väljer jag istället Österlenleden med Robin. Jag hade gott sällskap vilket alltid är ett plus och leden var verkligen oerhört fin. Sedan finns det något med att springa med sin bostad på ryggen.  En frihetskänsla. Jag gillar verkligen äventyr men är för feg för att syssla med riktiga sådana(typ bergsbestigning) och en sådan här grej blir då en bra kompromiss. 
Årets framsteg
Jag upplever verkligen att jag numera kan hålla ett okej tempo väsentligt längre jämfört med året innan. Ett ultrapass behöver inte gå i 6-tempo bara för att det är jättelångt utan 5:30 till 5:40-fart går lika bra det. 
Årets lärdom
Det kommer inte att fungera att ha mina levnadsvanor och samtidigt bedriva den mängd träning som jag bedriver. I december sprang jag in i träningsväggen efter lite för mycket stress och framförallt alldeles för lite sömn. Det ska sägas att jag länge har fascinerats över hur jag kan komma undan med så mycket negativa faktorer och ändå klara av att mata på med kilometer efter kilometer. Faktum är att jag t.o.m. har tänkt tanken att jag kanske är en anomali, det som gäller andra kanske inte riktigt gäller mig? Jag verkar ju komma undan med ALLT. Detta visade sig som sagt inte stämma och nu krävs bättring. 
 
 
Statistik 2021(jmf med 2020)
Total distans: 4086 km(+917 km)
Total tid: 390 h(+82 h)
Längsta pass: 100 km/10 h 51 min(+17 km, +1 h 44 min)
Elevation gain: 31900(+470 m)
Genomsnittlig elevation gain per km: 7,8 m/km(-2,2 m/km)
Ultradistanser: 7 st(-3 st)
Pass på 30 km eller längre: 25 st(+ 0 st)
Pass på 20 km eller längre: 54 st(+12 st)
Pass på 14 km* eller längre: 93 st(+35 st)
 
*14 istället för 15 km p.g.a. absolut vanligaste kortare långpass-löprundan är 14 km
 
2022
Jag ångrar att jag inte fick mer "stora saker" gjorda under året som gick och det misstaget gör jag inte om 2022. Nu är det dags att testa på lite nya saker och stöka av lite grejer på "att-göra-listan". Jag har de senaste åren insett att ultralöpning är min grej, min nisch, och bestämt att det är något jag är relativt bra på både fysiskt och psykiskt. Nu har jag tänkt testa den tesen rejält. Här är mina spikade mål:
1) Februari: 100 km sub 10 h. Jag vill bocka av detta och som en bonus få ett svar på hur bra jag faktiskt är på ultralöpning. 100 km säger ganska mycket om ens kapacitet på ännu längre distanser. Det ska sägas att jag är långt ifrån säker på att det är ett mål som bara ska "bockas av", det kan nog vara väldigt mycket tuffare än vad jag tror. Likväl så tror jag att det är ett bra mål att ha.
2) April: SM 24 h löpning. Anmälde mig idag. Runt, runt och runt på en tusenmetersbana. Tanken skrämmer mig och därför är det en väldigt inspirerande tävling att vara anmäld till. Det roliga med ultralöpning är att det inte bara handlar om fysisk utan även om hur man hanterar det hela psykiskt, detta kommer ju minst sagt att testas i april. Tänker att jag sätter distansmål efter att jag har sprungit 100 km.
Andra saker jag är sugen på
Tycker att det räcker bra att ha våren spikad nu men på hjärnhinnan finns både Backyard Ultra och Stockholm-Norrköping. Det sistnämnda är troligtvis mest aktuellt då det känns som BYU och 24 h löpning påminner en del om varandra.